Veelgestelde vragen - FAQ

Kan ik mijn messen betrouwbaar per post verzenden?

Ja! Wij werken uitsluitend met PostNL. Standaard worden Messenpost enveloppen als brievenbuspakket verzonden en verzekerd tot €100,-. Als je nog meer zekerheid wil kan je bij het afrekenen de optie verzekerd tot €500,-aanvinken. Voor een verzekering verlangen we wel foto’s/verzendbewijs.

Moet ik zelf nog verzendkosten betalen?

Nee! Alle verzendkosten zitten bij de prijs inbegrepen. Als je de Messenpost envelop ontvangt zit er een retourlabel in om je messen op te sturen naar onze slijperij. Alleen voor extra grote messen langer dan 35cm of dikker dan 28mm geld een verzendtoeslag van €5,95.

Hoe groot mogen mijn messen zijn?

Onze standaard Messenpost envelop is speciaal voor de brievenbus ontworpen. Hier kunnen messen in tot een lengte van 35 cm inclusief handvat. Tevens mogen de messen niet dikker zijn dan 2.8 cm omdat het pakket dan niet door de brievenbus past. Veruit de meeste messen passen hier in! Mocht je nou toch grotere messen hebben kan je bij het afrekenen kiezen voor de grote envelop.

Mijn bestelling/messen zijn nog niet aangekomen?

Doorgaans worden bestellingen en geslepen messen in 1 tot 3 werkdagen weer verzonden. PostNL levert meestal op tijd maar er kan natuurlijk een keer vertraging voorkomen. Neem contact met ons op als je zending na een aantal dagen nog niet is aangekomen.

Hoe lang is het meegeleverde verzendlabel geldig?

Het meegeleverde retourlabel is geldig tot 14 dagen na je bestel moment. Lever je Messenpost envelop dus binnen deze tijd in bij een PostNL punt. Na deze periode moet je een niet-voorgemeld toeslag betalen.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op! Wij zijn bereikbaar op info@messenpost.nl. Je kunt ook met ons whatsappen op 06-83973005. We helpen je graag verder.

Kan ik mijn messen ook zelf brengen?

Momenteel helaas niet. Wij hopen hier in de loop van 2024 weer ruimte voor vrij te kunnen maken.

Hoe werken de leenmessen?

Als je voor leenmessen kiest sturen we een koksmes en een universeelmesje mee als we de envelop naar je toesturen. Je kunt deze kosteloos gebruiken terwijl je wacht op je eigen messen. Als je eigen messen geslepen weer terug zijn stuur je de leenmessen weer naar ons op. Hiervoor rekenen we alleen de extra verzendkosten.

Wat slijpen jullie allemaal?

Wij slijpen bijna alle messen. (Japanse) keukenmessen,zakmessen en outdoormessen. Ook de meeste stof en keukenscharen slijpen we. We slijpen echter geen illegale objecten en enkelzijdig geslepen messen.

Hoe lang duurt het voordat mijn messen geslepen zijn?

Zodra wij je messen in onze slijperij hebben ontvangen proberen we ze zo snel mogelijk te slijpen en terug te sturen. Meestal sturen we ze binnen 3 werkdagen weer terug. Houdt er rekening mee dat wij geen invloed hebben op de snelheid van de koerier, maar doorgaans bezorgd PostNL binnen 2 dagen nadat we ze verzonden hebben.

Hoe bescherm ik bestekmessen?

Knip één van de meegeleverde beschermhoezen in stukjes en plak die op het lemmet van je bestek. Past het nog niet? Gebruik dan wat oud krantenpapier en tape om het mes veilig in te pakken.

Mijn mes is te lang voor de beschermhoes.

Het kan voorkomen dat je mes in een uitzonderlijk geval te lang is voor onze beschermhoezen. Gebruik een restant van een ander, al op maat geknipt, hoesje en plak deze op je mes. Je kunt ook het onbeschermde deel van je mes inwikkelen met wat (kranten) papier en tape. Zorg er in ieder geval voor dat de scherpe kant geen schade aan kan richten.

Ik wil toch nog een extra mes mee sturen.

Dat kan! Wikkel het extra mes in wat oud papier en tape hem goed in. Zorg er voor dat het mes geen schade aan kan richten.

Laat nu je messen slijpen

Hoe vaak: