Messen laten slijpen per Post.

Gemakkelijk. Snel. Veilig.

Online messenslijperij, gratis opgestuurd.

    

Zo werkt onze messenslijperij:

Stap 1: Bestellen & verzenden

Kies hoeveel messen je wil laten slijpen en bestel hier. Wij sturen je onze gratis & verzekerde Messenpost® envelop toe. Hiermee stuur je de messen gemakkelijk naar ons op.

messen laten slijpen

Stap 2: Messen laten slijpen in 3 werkdagen

Onze messenslijperij slijpt jouw botte/beschadigde messen binnen 3 werkdagen scherper dan nieuw.

scherpe messen

Stap 3: Genieten van ultieme scherpte!

In slechts een paar dagen ontvang je de messen weer terug van onze messenslijper. Ervaar je messen weer als nieuw!

 

Bestel hier je slijpbeurt:

– abonneer en bespaar tot 20%

Hoe vaak:

 
PostNL_Duurzaamheidslogo_3_zinnen

100% tevredenheidsgarantie

Wij staan voor ons vakwerk. Daarom geven we 100% tevredenheidsgarantie op het slijpen. Ben je niet tevreden met de scherpte van je messen? Dan slijpen we ze gewoon opnieuw. Kosteloos.

Messenslijperij per post, is dat wel veilig?

Jazeker! De Messenpost® envelop is er zelfs speciaal voor ontworpen. Door de beschermhoesjes voor je messen en de envelop van extra dik karton kun je je messen met een gerust hart opsturen. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan dan is je envelop standaard tot €100,- verzekerd. Wil je nog meer zekerheid? Dan kun je bij het afrekenen kiezen om je envelop tot €500,- te verzekeren.

Vele tevreden klanten hebben hun messen laten slijpen:

Marian HeikensMarian Heikens
22:20 05 Jan 23
Wij wonen in de buurt van Groningen, daarom de messen zelf gebracht en erop gewacht.Goede service, vakkundig en snel. We zijn heel blij dat onze messen op deze manier een tweede leven hebben gekregen # duurzaamheid.Vanavond een paprika gesneden alsof je met een warm mes door een pakje boter gaat.
Pernille ClaessenPernille Claessen
18:51 04 Jan 23
Geweldig, onze messen zijn weer vlijmscherp. Supersnelle service en voor ons lekker dichtbij 🙂
Marc HuizingaMarc Huizinga
07:29 13 Dec 22
Absolute aanrader!Echt een uitstekende messenslijper. Ook fijn dat wanneer je, zoals ik, in Groningen woont, je messen langs kunt brengen, dan gaat het nog sneller.Hoe dan ook, nadat mijn vaste slijper recent zijn slijpgerei aan de wilgen had gehangen moest ik naarstig op zoek naar een vervanger. Dat viel niet mee: menigeen durfde het niet omdat ze bang waren mijn prijzige messen te beschadigen.Messenpost slijpt niet met de hand maar machinaal, in mijn geval erg fijn omdat ik ze graag onder een hoek van 17 graden geslepen wil hebben.Schitterend resultaat: mijn 32 jaar oude! Global weer zo scherp alsof ik m net gekocht had.Vanaf nu laat ik al mijn messen (ook die van mijn cateringbedrijf) hier slijpen.
Anouk van HamersveldAnouk van Hamersveld
14:01 25 Oct 22
Erg tevreden, makkelijk en vriendelijk. Mooi resultaat en snelle service!
Evert WieniaEvert Wienia
17:13 23 May 22
Ik gebruikte voorheen eigenlijk altijd een aanzetstaal om mijn messenset scherp te houden, maar onlangs toch een keer besloten om ze te laten slijpen bij Messenpost. Met mijn jarenlange ervaring als kok, ben ik hier zéér tevreden over. De messen zijn vlijmscherp en dat werkt ontzettend prettig in de keuken, zowel op mijn werk als thuis. Verder goed contact en snelle service. Ik zou het iedereen aanraden.
Marjella WieniaMarjella Wienia
19:53 13 May 22
Onlangs een set messen laten slijpen door Messenpost en wij zijn super tevreden. Snelle, vriendelijke service en de messen ontvingen we vlijmscherp. Dan pas merk je hoe fijn het is om met écht scherpe messen te werken tijdens het koken. Top!
Roelof PlantingRoelof Planting
13:41 07 May 22
Afgelopen week een tweetal messen laten slijpen. Zeer tevreden over de service! Vlijmscherpe messen en hartstikke snel. Dikke aanrader!
Wiebe MeijerWiebe Meijer
10:36 05 May 22
Gisteren onze messen (3) weer ontvangen. Sneller en scherper dan verwacht. Ik wist niet dat het zo’n verschil maakte in gebruik. Dat ik al die tijd met botte messen heb gewerkt.Opsturen ging makkelijk met het verzend pakket dat we ontvingen. De messen kwamen al snel weer retour en het verschil is te merken!Over een tijdje maar weer eens opsturen!
S.C. GeislerS.C. Geisler
12:10 21 Feb 22
Zeer tevreden over mijn geslepen messen! Snelle en vriendelijke service, en mijn messen scherper terug gekregen dan toen ik ze kocht.
js_loader

Scherper dan nieuw.

Gegarandeerd

 

Botte snede?

Fixen we

 

Gebroken punt?

Geen probleem

 

Butsen in je mes?

Zo gerepareerd

Bijna alle messen laten slijpen

Bijna alle messen laten slijpen.

Van high-end tot budget messen en alles daartussen. Onze messenslijperij slijpt het allemaal.

 

 

Welke messen kan ik laten slijpen?

 

Keukenmessen (Westers & Japans)

Broodmessen

Tafelmessen (3 tafelmessen tellen als 1)

Zakmessen

Stof & Keukenscharen

Keramische messen

Kappersscharen

Als je twijfelt of wij jouw botte mes of schaar weer scherp kunnen maken, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Botte messen zijn niet alleen frustrerend… ze zijn ook gevaarlijk!

Met een bot mes moet je meer druk zetten om te kunnen snijden. Hierdoor heb je meer kans om uit te schieten!

Messen laten slijpen, écht scherp.

Hier zien we de snede van een mes onder een microscoop. Een doortrek messenslijper levert bij lange na niet het resultaat van een professionele messenslijperij. Bovendien doen vaak meer kwaad dan goed zoals krassen op de snede en zelfs achterblijvende metaalschaafsels!

messenslijper

Aanbevolen door professionele koks:

Ook voor het kartelen van tafel & bestekmessen.

Zijn je tafel en/of bestekmessen bot geworden? Hebben ze geen goede kartel meer? Laat dan ook je tafel & bestekmessen slijpen! Omdat wij beschikken over moderne slijpwielen met groeven kunnen we bestekmessen van een nieuwe kartel te voorzien. De beschikbare maten zijn 1mm, 1.5mm en 2mm kartel. Eventuele andere kartelmaten zetten wij om naar de dichtstbijzijnde maat. Zo snijden en smeren jouw bestek en tafelmessen weer als nieuw!

Meer informatie >

Kleine reparaties inbegrepen.

Kleine reparaties zoals deukjes en butsen repareren wij standaard als wij je mes slijpen. Ook het inkorten van vingerbeschermers zit bij onze service inbegrepen.

Grotere reparaties, zoals het opnieuw profileren van een mes met een afgebroken punt, kosten 5 euro. Als wij zien dat zo’n reparatie nodig is, nemen wij altijd eerst contact met je op voordat we het uitvoeren en in de meeste gevallen valt het gewoon onder onze service!

Ontdek hoe we slijpen >

Slijppakket

Wat is inbegrepen?

Je messen geslepen door een professionele messenslijperij

100% tevredenheid garantie

 Speciale messen envelop

Beschermhoesjes voor je messen

Simpele instructies

Gratis verzendlabel

 

Veelgestelde vragen online messenslijperij:

Wij rekenen een vast bedrag per aantal messen. Hier zitten alle verzendkosten van het opsturen van & naar onze slijperij bij inbegrepen.

Prijslijst:

4 messen: €59,-

5 messen: €69,-

7 messen: €79,-

10 messen: €99,-

14 messen: €129,-

Je kan bij ons bijna alle messen laten slijpen. Alleen enkelzijdig geslepen messen en voorwerpen die volgens de Nederlandse wetgeving verboden zijn slijpen wij niet.

De volgende messen kan je laten slijpen:

-koksmessen

-vleesmessen

-Japanse messen

-santokumessen

-schilmessen

-zakmessen

-groentemessen

-fileermessen

-vismessen

En nog veel meer.

Ja! Met onze speciale slijpenvelop met meegeleverde beschermhoesjes kun je je messen veilig naar ons opsturen. Alle verzendkosten zijn inbegrepen en je messen zijn standaard tot €100,- verzekerd.

Wij slijpen je messen met speciale machines. Hierbij maken we gebruik van watergekoelde slijpbanden met een zeer fijne korrel. Zo zorgen we dat je mes nooit te heet wordt tijdens het slijpen en het staal zijn hardheid behoudt. Nadat je mes voorzien is van een nieuwe snede wordt het gepolijst op een katoenen schijf, zo krijgt je mes écht een prachtig scherpe finish!

Wij raden aan om je messen 2x per jaar te laten slijpen. Hierbij is het van belang dat je zelf tussentijds wat onderhoud aan je messen pleegt met een aanzetstaal. Meer hierover lees je hier.

Over onze messenslijperij

Wij zijn vakgekken. Onze messenslijperij heeft jarenlange ervaring in het slijpen van messen, voor zowel particulieren als professionals. Inmiddels hebben we honderden messen geslepen. Hierbij krijgen wij messen van klanten die andere slijpers niet meer kunnen of durven slijpen. Zo hebben we bijvoorbeeld een 32 jaar oud Global mes weer als nieuw geslepen, terwijl een collega slijper het niet meer aandurfde.

messenslijperij

Messenpost: bekend van Emerce

 

Toch toe aan nieuwe messen?

Kijk eens bij ons zusterbedrijf, KnifeSwap. Hier vind je vlijmscherpe messen voor een vast bedrag per maand. Slijpservice inbegrepen!