Mes slijpen? Van groot belang!

Waarom zou je je mes slijpen? Je denk misschien, ach hij snijdt nu ook wel. Of je gebruikt overal kartelmesjes voor. Toch is het belangrijker dan je denkt om je mes te slijpen en er voor te zorgen dat hij goed scherp is. We leggen hier uit waarom.

Het is waar dat je met een relatief bot mes of met kartelmesjes ook kan snijden. Echter is dit om meerdere redenen niet handig. Allereerst moet je met een bot mes meer kracht zetten waardoor de kans op uitschieten en ongelukken veel groter is. Het is een grote mythe dat een scherp mes gevaarlijker is dan een bot mes. Een bot mes is gevaarlijker dan een scherp mes, mes slijpen dus!

Verder heeft elk ingrediënt zijn eigen structuur. Structuur is belangrijk om er een goed gerecht van te maken. Met een bot mes of een kartel mes trek je de structuur van je eten kapot. Met een vlijmscherp mes snijdt je er moeiteloos doorheen waardoor de structuur veel beter intact blijft. Dit komt je kookkunsten uiteraard weer ten goede! Een bonus is dat je met een scherp mes ook geen tranende ogen krijgt als je een ui gaat snijden. Mes slijpen dus!

Denk je nu dat je mes slijpen lastig of ingewikkeld is? Nonsens. Je kan thuis al een aantal dingen doen om je mes scherper te houden. Zo raden wij het gebruik van een aanzetstaal ten zeerste aan. Hiermee houdt je de vouw van je mes mooi recht en snijdt het makkelijker. Toch ontkom je er niet aan om een paar keer per jaar je mes te slijpen. Dit kan je echter super makkelijk laten doen bij Messenpost! Ontvang onze speciale messenenvelop om je messen veilig en snel op te sturen voor een professionele slijpbeurt. In slechts 3 werkdagen komen je messen weer terug en scherper dan nieuw!

mes vlijmscherp

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *