Elk mes is uniek

Daarom slijpen wij op de manier die het beste past bij jouw messen. Afhankelijk van het staal, de vorm en eventuele schade wordt de beste slijpmethode gekozen.

messen slijpen

Altijd watergekoeld

Wij slijpen altijd met de hand op watergekoelde slijpbanden. Hierdoor wordt je mes nooit te heet tijdens het slijpen en blijft de hardheid van het staal behouden. Voor herprofileren, slijpen en reparaties gebruiken we verschillende slijpbanden.  Ons slijpproces heeft 3 fasen:
Als eerste worden eventuele beschadigingen uit het mes geslepen en wordt de nieuwe snede gezet. Dit gebeurt op slijpbanden van korrel 80 tot 120. Vervolgens wordt de snede verder bewerkt op een slijpband met een extreem fijne korrel, en als laatste wordt de snede gepolijst op een katoenen schijf, met polijstpasta. Het resultaat hiervan is een mooi afgewerkt mes, met een vlijmscherpe snede. Japanse messen kunnen op verzoek worden afgewerkt op een nóg hogere korrel. Geef dit aan bij de opmerkingen.

De juiste hoek

Elk mes is anders en moet dus op een andere manier geslepen worden. Het belangrijkste bij de manier van slijpen is de hoek waarop geslepen wordt. De meeste messen slijpen wij onder een hoek van +/- 20 graden per kant, voor de optimale balans tussen scherpte en levensduur. Japanse messen zijn doorgaans van harder staal gemaakt, en kunnen dus geslepen worden onder een scherpere hoek, vaak 10-15 graden. Enkelzijdig geslepen Japanse messen slijpen wij echter niet. Kartelmessen slijpen we onder een erg lage hoek, op de vlakke kant. Tafel & steakmessen worden gekarteld op 1mm, 1.5mm of 2mm kartelwielen.

Jouw wensen gaan voor!

Als je speciale wensen hebt voor de manier van slijpen, of iets anders, dan kan dat uiteraard!
Op elk beschermhoesje dat wij meeleveren is ruimte voor opmerkingen en wensen voor de slijper. Ook kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen voor vragen over het slijpen.

Kleine reparaties inbegrepen

Kleine reparaties, zoals deukjes en butsjes, repareren wij kosteloos met de slijpservice. Grotere reparaties zoals een afgebroken punt en het herprofileren van het mes na het herstellen kosten 5 euro. Wij nemen altijd contact op voor we zo’n reparatie uitvoeren, zodat jij niet voor onverwachte kosten komt te staan!

Onze specialiteit is het repareren en slijpen van messen, daarom voeren wij geen reparaties aan het handvat uit.

100% tevredenheidsgarantie

Ben je niet tevreden over het resultaat van het slijpen? Dan slijpen we kosteloos je messen opnieuw.